وبلاگ تخصصی انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور  مرکز خرم آباد

وبلاگ تخصصی انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور مرکز خرم آباد

عدالت آن نیست که گناهکاران مجازات شوند ... ! عدالت آن است که بی گناهان مجازات نشوند ... !!!
وبلاگ تخصصی انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور  مرکز خرم آباد

وبلاگ تخصصی انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور مرکز خرم آباد

عدالت آن نیست که گناهکاران مجازات شوند ... ! عدالت آن است که بی گناهان مجازات نشوند ... !!!

چند پرسش حقوقی

چند پرسش حقوقی

( مطالعه برای عموم افراد بسیار مفید است ! )

آیا مقام تعقیب ومقام تحقیق با هم تفاوتی دارند؟

مقام تعقیب همان دادستان است و مقام تحقیق بازپرس می‌باشد که در آیین دادرسی کیفری این دو مقام، مستقل و جدا از یکدیگر هستند. فلسفه‌ای که برای لزوم تفکیک میان مقام تعقیب و مقام تحقیق بیان شده آن است که مقام تعقیب یا دادستان به نمایندگی از سوی دولت و جامعه متهم را تحت تعقیب قرار می‌دهد. بنابراین ممکن نیست که شخص بی‌طرفی باشد. اما قاضی تحقیق باید با بی‌طرفی به جمع‌آوری و ارزیابی ادلّه بپردازد و دخالت مقام تعقیب در امر تحقیق موجب وارد شدن خدشه به استقلال قاضی تحقیق می‌‌شود.

سوال: آیا دانشجوی کارشناسی ارشد می تواند بدون کارت معافیت نظام وظیفه در آزمون وکالت شرکت کند؟

پاسخ:تبصره بند هـ بخش 3 آگهی آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی : دانشجویان ذکور مقطع کارشناسی ارشد ورودی سال ۱۳۸۵ به بعد و دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال ۱۳۸۴ به بعد در صورت ارائه اصل گواهی اشتغال به تحصیل با ذکر سال ورود در گواهی مذکور می توانند در آزمون ورودی شرکت نمایند.(لیکن به هر حال تسلیم پروانه وکالت پایه یک به افراد مشمول این تبصره پس از پایان دوره کارآموزی منوط به ارائه کارت معافیت دائم یا پایان خدمت خواهد بود).

آیا زنی که پس از مرگ شوهرش، مجدداً ازدواج کرده می تواند بعد از ازدواج دوم، از ورثه شوهر اول خود تقاضای دریافت مهریه کند؟

بله می تواند، چون مهریه طلب عندالمطالبه است و از ماترک متوفی می توان مطالبه نمود.

نفقه چیست و به عهده کیست؟ نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض که به موجب ماده 1106 قانون مدنی نفقه عیال به عهده شوهر و به موجب ماده 1199 نفقه اولاد به عهده پدر است و به موجب ماده 1200 نفقه پدر و مادر با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اولاد و اولادِ اولاد است. ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه به موجب ماده 642 قانون مجازات اسلامی سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس می باشد.

پرسش 8:

آیا مستاجر حق دارد قبل از اتمام وقت قانونی مطالبه پول رهن خود را بکند یا خیر؟ مثلاً شرط بگذارد اگر پول رهن را ندهید پول اجاره را نمی‌دهم؟

پاسخ:
اولاً تا زمانی که مدت اجاره تمام نشده است گر چه مستاجر می‌تواند مطالبه پول رهن را بنماید و لکن موجر الزامی برای استرداد آن ندارد. البته اگر در ضمن عقد اجاره توافق نمودند که مثلاً موجر باید یک ماه قبل از اتمام مدت اجاره پول رهن را به مستاجر بدهد در آن صورت با مطالبه مستاجر موجر ملزم به تحویل آن می‌باشد.
ثانیاً مستاجر نمی‌تواند پرداخت اجاره را موکول به استرداد پول رهن نماید مگر اینکه در ضمن عقد اجاره توافق نموده باشند که مثلاً در پایان مدت اجاره موجر باید پول رهن را بدهد و اگر مسترد ننمود مستاجر هم اجاره پرداخت ننماید.

پرسش 1: چنانچه وکیل نتواند پرونده را به نفع موکل خود تمام کند آیا می‌توان پولی را که به ایشان داده شده پس گرفت؟

پاسخ: اگر به میزان حق‌الوکاله قانونی پولی اخذ نموده، حق استرداد آن را ندارید. اما اگر بیش از مبلغ قانونی مشروط به این که رای پرونده به نفع شما صادر شود اخذ نموده حق مطالبه اضافه دریافتی را دارید.

از چه طریق می‌تواینم درخواست سند برای زمینی که به صورت قولنامه‌ای می‌باشد اقدام کنیم؟

پاسخ: از دو طریق می‌توانید اقدام به اخذ سند نمایید:
1- به طرفیت ایادی قبلی و مالک ثبتی اقامه دعوی اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند نمایید.
2- از طریق ماده 147 و 147 مکرر قانون ثبت درخواست سند نمایید.

پرسش : اعسار چیست؟

پاسخ: طبق ماده 1 قانون اعسار هر کسی است که به واسطه عدم کفایت دارایی یا عدم دسترسی به مال خود قادر به تادیه مخارج محاکمه یا دیون خود نباشد. مرجع رسیدگی به دعوای اعسار نیز محکمه‌ای است که به دعوای اصلی رسیدگی کرده است. به عنوان مثال شخصی که قادر به پرداخت یکجای مهریه همسر خود نیست با دادن دادخواست اعسار در واقع تقاضای قسطی شدن کل مهریه را دارد و پس از اثبات عدم توانایی در پرداخت یکجا در دادگاه حکم اعسار از پرداخت یکجا توسط قاضی صادر می‌شود.

نظرات 1 + ارسال نظر
علیرضا 1392/08/12 ساعت 12:22

سلام خسته نباشید
عالی بود

نظر لطفتونه . وبلاگ رو به بچه معرفی کنید . اگه سوالی بود در خدمتیم .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد